Andrei Rusu, lanţul hotelier Ensana din Sovata: Am bugetat afaceri de 82 mil. lei în 2023, au început să revină străinii la tratamente balneare

Autor: Mirabela Tiron 17.01.2023

Grupul Ensana Health Spa Hotels (fost Danu­bius), care deţine trei hoteluri în staţiunea Sovata, una din cele mai frumoase destinaţii balneo din ţară, a finalizat cu afa­ceri de 64,5 mil. lei anul trecut, în creştere cu două cifre şi un grad mediu de ocupare de 66%, potrivit oficialilor com­paniei. „Sfârşitul de an a fost peste aşteptări, am finalizat cu o cifră de afaceri de 64,5 milioa­ne de lei şi un grad me­diu de ocupare pe tot anul tre­cut de 66%. Pentru acest an am estimat o cifră de afa­ceri de 82 de milioane de lei“, a declarat pentru ZF Andrei Rusu, director general al lanţului Ensana Health Spa Hotels din Sovata.

Sovata este o staţiune cu­­noscută  pentru lacurile cu ape clorurate şi sodice, care au proprietăţi terapeu­tice pentru mai multe afec­ţi­uni. În apropiere de Sova­ta se află şi salina Praid, denumită de specialişti „Solniţa Euro­pei“, acesta fiind şi locul în care se face terapie în mine de sare încă din 1960.

„Cererea pentru pache­te­le de tratament balneo este în creştere, vin şi persoane din categoria de vârstă 35-40 de ani la tratament. Au început să revină şi străinii, din Ungaria, Italia, Spania şi Republica Moldova“, a spus el. Grupul ungar operează în România hotelurile Sovata Health Spa Resort (patru stele), Brădet Health Spa (patru stele) şi Ursina Health Spa Hotel (trei stele), fostul Făget.