Evergent Investments a obţinut de la BCR un credit în valoare de 19,2 milioane de euro

Autor: Eduard Ivanovici 17.01.2023

Societatea de investiţii financiare Evergent Investments (simbol bursier EVER) a anunţat piaţa de capital că a semnat cu Banca Comercială Română un contract de credit de tip revolving pentru o perioadă de 12 luni, în valoare de 19,2 milioane de euro, echivalentul a 94,7 milioane de lei.

Într-un raport publicat la Bursa de la Bucureşti, fosta SIF Moldova menţionează că banii vor fi folosiţi pentru a valorifica oportunităţile perioadei actuale a ciclului economic, marcat un nivel accentuat de volatilitate.

„Poziţia financiară solidă si fluxurile de numerar cu lichiditate ridicată oferă Evergent libertate de mişcare pentru investiţii în companii cu cea mai bună perspectivă de creştere pe termen lung (dividende atractive, defensive la inflaţie şi la rate de dobândă ridicate). În linie cu politica investiţională, Evergent continuă să acorde o atenţie deosebită companiilor din sectorul energetic şi cel financiar-bancar, dar analizează cu interes companii cu tehnologie pentru resurse curate, securitate cibernetică- IT şi cercetare, cu o componentă ridicată de dezvoltare”, se arată în document.

Acţiunile EVER sunt pe minus cu 2,9% anul acesta, însă înregistrează un avans de 9,5% în ultimele 12 luni, pe tranzacţii de 250,8 milioane de lei. Compania are o capitalizare de 1,3 miliarde de lei.

„Prin accesarea facilităţii de credit, am potenţat mixul potrivit de resurse, aici mă refer la profesionişti, capitaluri, procese investiţionale şi de risc, pentru a continua obţinerea de rezultate cât mai bune pentru acţionarii noştri”, spune Claudiu Doroş, preşedinte director general, Evergent Investments.

Ce au făcut societăţile de investiţii financiare de la BVB în 2022