Knauf Insulation, pentru care Ministerul de Finanţe a aprobat un ajutor de stat de 90 mil. lei: Avem în plan demararea lucrărilor de construcţie pentru noua fabrică în ianuarie

Autor: Alina-Elena Vasiliu 18.01.2023

Anul trecut, Knauf Insulation a cumpărat fosta fabrică Gecsat din Târnăveni, judeţul Mureş, cu obiectivul de a demara construcţia unei fabrici noi de vată minerală, în valoare de peste 120 milioane de euro Prin investiţia de la Târnăveni, se urmăreşte crearea a peste 100 de noi locuri de muncă, iar noua fabrică ar urma să genereze o cifră de afaceri suplimentară de peste 50 de milioane de euro pe an.

Producătorul de vată minerală Knauf Insulation, care derulea­ză o investiţie de peste 120 de milioane de euro în judeţul Mureş, şi-a majorat afacerile din România cu peste 40% în 2022 faţă de 2021, „o creştere bazată pe un mix de vo­lum şi preţ“, după cum spun reprezentanţii companiei. Astfel, raportat la o cifră de afaceri de 95 de milioane de lei în 2021, rezultă că businessul s-a situat anul trecut la circa 133 de milioane de lei.

„Anul 2022 a fost foarte bun pentru Knauf Insulation România, începând cu momentul zero al anului, mai exact achizi­ţia fostei fabrici Gecsat din Târnăveni, Mureş, şi demararea celei mai importante investiţii Knauf Insulation din regiune, cu obiectivul de a demara construcţia celei mai moderne fabrici de vată minerală din Europa Centrală şi de Est, în valoare de peste 120 milioane de euro“, spune Adrian Garofeanu, director general la Knauf Insulation România şi Bulgaria.