ZF Logistica Businessului, un proiect ZF & Element Industrial. Dragoş Bonea, Delta Studio: Vrem să mutăm activitatea într-un centru logistic nou. Spaţiul actual de depozitare îl transformăm în ansamblu rezidenţial

Autor: Alina-Elena Vasiliu 19.01.2023

Această decizie a fost luată după ce zona Republica s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani, iar activitatea de încărcare şi descărcare a mărfii din camioanele cu care lucrează Delta Studio este deranjantă pentru cei din împrejurimi, spune antreprenorul.

Furnizorul de obiecte pentru amenajări interioare Delta Studio vrea să transforme actualul spaţiu logistic pe care îl are în zona Republica din Bucureşti în complex de apartamente. Activitatea logistică ar urma astfel să fie mutată undeva în afara Capitalei, pe autostrada către Piteşti.

„Avem un depozit central în Bucureşti, în zona Faur-Republica, pe o suprafaţă de 20.000 de metri pătraţi, dar intenţionăm să dezvoltăm un alt centru logistic. Am cumpărat acum doi ani un teren pe autostrada A1, spre Piteşti, într-o zonă unde sunt mai multe astfel de proiecte. Lucrurile merg mai greu cu autorizaţiile, dar vrem să mutăm activitatea într-un centru logistic nou, iar spaţiul actual vrem să-l transformăm într-un ansamblu rezidenţial“, a spus Dragoş Bonea, proprietarul Delta Studio, la emisiunea online ZF Logistica businessului.

El motivează această decizie prin faptul că zona Republica s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani, iar activitatea de încărcare şi descărcare a mărfii din camioanele cu care lucrează Delta Studio este deranjantă pentru cei din împrejurimi.

„Suntem în proces de elaborare a PUZ, va mai dura. Ne aşteptăm să fie între 400 şi 600 de apartamente.“

Pentru centrul logistic pe care Delta Studio îl va face, antreprenorul estimează investiţia la circa 10 milioane de euro, iar pentru ansamblul rezidenţial va fi ceva mai mult. Compania nu se află la prima experienţă de dezvoltare rezidenţială.

„Am mai făcut în Corbeanca 25 de case, pe care le-am terminat în toamna anului trecut, o investiţie de 5 milioane de euro. Este primul proiect făcut integral de noi. Am preferat să dezvoltăm în afara Bucureştiului, pentru că în Bucureşti sunt probleme cu autorizarea.“

În perioada următoare, Dragoş Bonea va demara un al doilea proiect rezidenţial în Corbeanca, de valoare dublă ca investiţie, pentru care are deja terenul şi se află în faza de autorizare.

Despre anul 2022, el spune că a fost unul bun pentru businessul Delta Studio, deşi piaţa imobiliară a început să fie afectată încă din februarie-martie. Cifra de afaceri a crescut totuşi cu circa 20% şi a ajuns la 25 de milioane de euro. Ca număr de angajaţi, Delta Studio are 150 de oameni, un număr care era, la finalul anului trecut, cu 15% mai mare faţă de anul precedent. Cei mai mulţi oameni nou-recrutaţi sunt arhitecţi.

„Noi avem două segmente importante - locuinţe noi şi renovări „ şi ne adresăm în special nişei de clienţi premium, unde lucrurile continuă să meargă înainte. Anul acesta o să încercăm să ne concentrăm mai mult pe renovări şi să dezvoltăm parteneriate cu dezvoltatorii de ansambluri rezidenţiale, pe care să-i ajutăm să vândă creând soluţii de amenajare interioară. De asemenea, noi cumpărăm apartamente, le amenajăm la standarde ridicate, apoi le promovăm la vânzare, pentru a demonstra că astfel se pot vinde mai bine.“

Delta Studio a dezvoltat şi un birou propriu de arhitectură de interior, care vine cu conceptul şi cu proiectul de implementare, şi a pus bazele unui brand propriu, Dalet, în special cu produse destinate băilor. Compania are şi o fabrică proprie de mobilier din lemn masiv, la Piatra Neamţ, unde produce mobilier de baie şi de bucătărie, iar anul trecut a început o activitate de prelucrare de lastre ceramice în Bucureşti, cu echipamente cumpărate din Italia.

„Importăm materiale din Uniunea Europeană, din Spania, Italia, Germania. Avem zece showroomuri în total, dintre care cel din Bucureşti este cel mai mare. Mai avem în Iaşi, Cluj, Timişoara, Constanţa, Braşov, Piteşti, Ploieşti şi Piatra Neamţ.“

Unul dintre obiectivele Delta Studio pentru 2023 este dezvoltarea în Dubai, unde compania deja a avut două proiecte de amenajare.

„Avem în vedere şi dezvoltarea în vest, am avut lucrări în Germania, Austria, Belgia, dar pentru proprietari care aveau legătură cu România.“

Printre produsele pe care le comercializează Delta Studio se numără instalaţii sanitare, produse ceramice, decoraţiuni şi mobilier pentru bucătărie, baie şi living.