UniCredit Bank şi Amundi Asset Management lansează patru noi fonduri de investiţii tematice cu componenta ESG, dintre care trei în euro şi unul în dolari

Autor: Roxana Rosu 19.01.2023

UniCredit Bank, împreună cu partenerii de la Amundi Asset Management, lansează patru noi fonduri de investiţii tematice cu componenta ESG, dintre care trei în euro şi unul în dolari, care propun investitorilor oportunităţi de diversificare a portofoliilor în linie cu tendinţele din piaţă în ceea ce priveşte dezvoltarea durabilă.

Cele patru fonduri tematice sunt CPR Invest Climate Action, CPR Invest Medtech; CPR Invest Hydrogen şi AMUNDI Funds Multi-asset sustainable future.

“Rămânem consecvenţi angajamentului de a propune publicului nostru produse financiare moderne, inovatoare, administrate de către profesionişti, iar sprijinirea clienţilor şi comunităţilor în călătoria lor către sustenabilitate este pentru noi o prioritate şi un avantaj competitiv important în piaţă. Cele patru noi fonduri administrate de către Amundi Asset Management pe care le distribuim răspund unui interes din ce în ce mai mare pe care investitorii încep să îl manifeste în ceea ce priveşte companiile în care îşi investesc banii şi modul în care acestea abordează aspectele de mediu, social şi de guvernanţă”, a spus Antoaneta Curteanu, vicepreşedinte Executiv Divizia Retail în cadrul UniCredit Bank.

  „Lumea din jurul nostru evoluează prin inovaţii tehnologice, noi tendinţe demografice şi sociale, urbanizare rapidă şi provocări de mediu complexe, marcate de trenduri în schimbare. O lume din ce în ce mai complexă, conectată şi în continuă schimbare, în care inovaţia fără precedent va genera valoare în momente în care ne confruntăm cu provocări umane şi climatice majore pentru lumea de mâine. La Amundi, abordarea noastră investiţională tematică oferă o alternativă la strategiile tradiţionale, încercând să capteze surse de creştere şi performanţă prin tendinţe autentice de lungă durată oferind clienţilor noştri soluţii durabile şi transparente.”, spune Florin Dolea, CEO Amundi Romania.