Compania bio-farmaceutică japoneză Takeda îl numeşte pe Todor Kesimov la conducerea operaţiunilor din România

Autor: Cristina Bellu 19.01.2023

Takeda, companie bio-farmaceutică globală, cu sediul central în Japonia, l-a numit pe Todor Kesimov în funcţia de Country Manager pentru operaţiunile din România, începând cu 1 ianuarie 2023.

El o înlocuieşte pe Cristina Barbu, care a condus divizia locală a companiei în perioada noiembrie 2020-octombrie 2022.

Cu o carieră de zece ani în cadrul Takeda, Todor Kesimov a ocupat până recent funcţia de Country Manager în Bulgaria.

El şi-a început activitatea în cadrul companiei din poziţia de Business Controller România şi Bulgaria, iar ulterior a ocupat şi funcţia de Director Financiar în regiunea Balcanilor.

Todor Kesimov este membru al consiliului de administraţie al Asociaţiei Bulgare a Producătorilor de Produse Farmaceutice bazate pe Cercetare (ARPharM) şi, de asemenea, al Asociaţiei de Afaceri Japonezo-Bulgare (JBBA).

„Aştept cu nerăbdare să contribui la îndeplinirea ambiţiilor îndrăzneţe ale Takeda din următorii ani, respectiv de a continua să impulsionăm inovaţia în cele patru arii terapeutice majore – oncologia, gastroenterologia, hematologia şi bolile rare”, spune Todor Kesimov, noul Country Manager al Takeda România.

Todor Kesimov deţine o diplomă de BA (Hons) în Studii Internaţionale de Afaceri şi Management obţinută la Regent’s Business School, Londra.