Cu ce dobânzi atacă EximBank piaţa depozitelor bancare după ce a intrat pe retail după preluarea Băncii Româneşti? Dobândă de 8% pentru depozitele retail în lei pe 12 luni şi 8,25% la cele plasate online

Autor: Mircea Nica 23.01.2023

Depozitele constituite online sunt bonificate cu un plus de dobândă de 0,25%, astfel că, pentru un depozit pentru 12 luni, plasat online, dobânda retail urcă la 8,25%, iar la depozitele în euro banca oferă 1,15% pentru scadenţa de 3 luni şi 1,60% pentru depozitele în euro pe 12 luni Dobânzile pe care banca le oferă firmelor sunt între 3,70% şi 4,50% pentru depozitele în lei şi între 0,3% şi 0,75% pentru cele în euro, în funcţie de maturitate.

EximBank, bancă de stat aflată în top 10 cele mai mari instituţii de cre­dit după active, ce a intrat începând din anul 2023 pe segmentul de retail după finalizarea fuziunii cu Banca Româ­nească, vine cu dobânzi la depozitele la termen în lei cuprinse între 6,75% şi 8% pentru persoanele fizice, potrivit informaţiilor transmise de bancă.

„EximBank, bancă ce a intrat din acest an pe segmentul de retail după finalizarea fuziunii cu Banca Româ­nească, este una dintre instituţiile fi­nanciare care oferă în această perioa­dă printre cele mai bune alternative de economisire, bonificând cu do­bânzi competitive atât disponibilită­ţi­le per­soa­nelor fizice, cât şi ale compa­niilor. Astfel, pentru depozitele în lei con­stituite din fonduri noi, banca acordă persoanelor fizice o dobândă cuprinsă între 6,75% şi 8,00% pe an, în funcţie de maturitatea depozitului. Depozite­le constituite online sunt bonificate cu un plus de dobândă de 0,25%, astfel că, pentru un depozit pentru o perioa­dă de un an, plasat online, dobânda urcă la 8,25%“, au explicat pentru ZF reprezentanţii EximBank.