Simion Prunean, hotelul de cinci stele Grand Hotel Italia din Cluj: „În câteva luni deschidem centrul spa, o investiţie de 1 milion de euro. Nu mai este suficient să oferi doar cazare, trebuie să oferi şi facilităţi pentru turişti“

Autor: Mirabela Tiron 23.01.2023

Hotelul are o capacitate de 187 de camere şi 14 săli de conferinţe.

Grand Hotel Italia, hotelul de cinci stele din Cluj, parte a lanţului italian Select Hotels Group, a finalizat anul trecut cu afaceri de 27 mil. lei, în uşoară creştere faţă de nivelul înregistrat în 2019, anul de referinţă în turism.

„Anul trecut am avut în medie un grad de ocupare de 47% faţă de 60% grad de ocu­pare în 2019, dar cifra de afaceri a fost uşor peste nivelul din 2019. Am ajuns la 27 mil. lei, pentru că au crescut tarifele la cazare. Pentru acest an aşteptăm o revenire a zonei corpo­rate, deja avem rezervate camere pentru două congrese mari, cerere este din partea companiilor de IT, de pe piaţa medicală sau agricultură. Am bugetat o creştere a cifrei de afaceri pentru acest an“, a declarat pentru ZF Simion Prunean, administratorul hotelului şi acţionar minoritar, cu un pachet de 5%.