Business internaţional. Netflix, creştere de 6% pe acţiuni după ce Reed Hastings a renunţat la funcţia de co-CEO, iar numărul de abonaţi a crescut cu mult peste aşteptări

Autor: Eduard Ivanovici 23.01.2023
♦ Dinamica din ultimele 12 luni, minus 34%.

Cu 6% se apre­ciau acţiunile lide­rului industriei de streaming Netflix (simbol bursier NFLX) la startul şedinţei de tran­zacţionare din New York de vinerea trecută, după ce compania a anunţat că a obţinut câteva milioane de abonaţi peste estimările analiştilor de pe Wall Street, potrivit Business Insider. 

Cele mai recente date ale gigantului american, cele la T4/2022, arată că numărul de clienţi a crescut cu 7,66 milioane în ultimele trei luni de anul trecut, faţă de 4,57 milioane cât estima furnizorul de date financiare StreetAccount. Nu­me­rele i-au ajutat pe investitori să treacă peste o serie sumbră de perspective economice în SUA, cât şi peste rezul­tatele dezamăgitoare înregistrate de Netflix în T4/2022.

Compania a raportat un profit net pe acţiune (EPS – earnings per share) de 12 cenţi, cu mult sub prognozele de 45 de cenţi lansate de Refinitiv.