ZF Deschiderea de astăzi. Victor Gânsac, SafeTech Innovations, despre transferul pe Piaţa Principală a Bursei: Până la finele săptămânii ar trebui să avem avizul BVB. Estimăm că vom face trecerea în prima parte a lunii februarie

Autor: Eduard Ivanovici 24.01.2023

♦ Pe plan extern, compania a obţinut luna trecută licenţa de operare în Emiratele Arabe Unite.

Luna viitoare ar putea avea loc al doilea transfer în „liga mare“ a Bursei de Valori Bucureşti al unei companii de IT listate pe piaţa AeRO, după cel realizat de Bittnet Group (BNET) în 2022, spune Victor Gânsac, CEO al grupului de securitate cibernetică SafeTech Innovations (SAFE). Recent, societatea a primit undă verde din partea Autorităţii de Supraveghere Finan­ciară (ASF) pentru trecerea de pe pepiniera segmentului principal al BVB pe Piaţa Reglementată.

„Ne aşteptăm ca, până la finalul săptămânii acesteia, să avem avizul Bursei de Valori Bucureşti. Estimăm că în prima parte a lunii februarie vom face trecerea pe Piaţa Principală. În funcţie de avizul BVB, vom veni cu un comunicat cu datele exacte. Ne aşteptăm să avem noi investitori, ne dorim ca acţiunea SAFE să fie bine primită de investitorii care operează doar pe Piaţa Principală şi nu pe AeRO“, afirmă Victor Gânsac. CEO-ul SafeTech a fost invitat la prime ediţie de săptămâna aceasta a ZF Deschiderea de Astăzi.

Emisiunea poate fi urmărită de luni până vineri, de la 09:30, pe zf.ro, paginile de Facebook şi YouTube ale Ziarului Financiar, iar podcastul poate fi ascultat pe platforma Spotify.

Eforturile de transferare pe Piaţa Principală a BVB au început în primele luni de anul trecut. În aprilie, compania a modificat structura organizatorică în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor, aprobată de Consiliul de Administraţie pentru a se conforma cu cerinţele pieţei de capital.

„O activitate foarte importantă a fost transpunerea situaţiilor financiare din 2019-2021 în sistemul IFRS (standarde internaţionale de raportate financiară – n.r.) şi auditarea acestor situaţii. Pentru 2022 nu am venit cu o rectificare a bugetului, deşi am avut o creştere importantă a cheltuielilor pe fondul înfiinţării noilor entităţi“, adaugă şeful SafeTech.

Anul trecut, compania a numărat peste 10 clienţi noi care au adus o cifră de afaceri de peste 10 milioane de euro şi, pe plan extern, a înfiinţat entităţi în Statele Unite, Emiratele Arabe Unite şi Anglia, ultima dintre ele fiind în cel mai avansat stadiu de până acum, explică CEO-ul.

„A durat însă destul de mult să o înfiinţăm. Am demarat şi proceduri cu o Universitate din Anglia pentru a certifica produsele dezvoltate de noi. Ne aşteptăm ca entitatea să înceapă să aducă venituri. În decembrie, am reuşit să obţinem licenţă de operare în EAU. Săptămâna aceasta voi fi în Abu Dhabi pentru operaţionalizarea entităţii. Urmează ca în perioada următoare să depunem actele pentru SUA la autorităţile din această ţară.“