Afaceri de la zero, în creştere. Fondatorii microberăriei Oriel Beer au luat o finanţare de 60.000 de euro pentru specializare: „Vom lansa o bere fermentată cu drojdii sălbatice în 2023“. Berea realizată de Oriel Beer este prezentă în circa 30 de locaţii din România, dar şi în alte ţări

Autor: Mădălina Dediu Panaete 23.01.2023

Ioana Coca şi Laurenţiu Mândrilă, fondatorii Oriel Beer, au participat anul trecut la un program de specializare în producţia berii în cadrul unui program Erasmus +, pentru care au obţinut finanţarea unui grant de 60.000 euro. Povestea Oriel Beer, ale cărei prime file au fost scrise în 2017, a fost prezentată în cadrul emisiunii ZF Afaceri de la Zero, proiect susţinut de Banca Transilvania.

Programul la care cei doi tineri au participat - „Ascomycota – Innovative yeast cultivation from Belgium to Romania“ sau Project AYCBR, numele proiectului din categoria Parteneriate de mică anvergură, Vocational Educational Training, a avut drept obiectiv principal îmbogăţirea cunoştinţelor tehnologice, specializarea berarilor privind recoltarea şi cultivarea de drojdii sălbatice din Belgia, aducerea drojdiilor în România pentru brasarea unei beri, într-un parteneriat româno-belgian.