Bilanţ 2022: Early Game Ventures a investit circa 5 mil. de euro în 19 start-up-uri tech, dintre care 16 erau deja în portofoliu

Autor: Ioana Nita 23.01.2023

Early Game Ventures (EGV), unul dintre cele mai active fonduri de investiţii în start-up-uri tech de pe piaţa locală, a investit anul trecut în total aproape 5 milioane de euro în 19 companii, dintre care 16 au fost start-up-uri aflate deja în portofoliul său, iar trei au fost pariuri noi - Profluo, OxidOS şi Ogre.ai. Fondul de investiţii a încheiat 2022 cu un portofoliu de 28 de companii, dintre care 25 active şi 3 exituri, iar anul acesta va continua să investească cu precădere în start-up-uri tech ce dezvoltă soluţii pe segmentul B2B (business-to-business).

„O serie de factori au determinat ca activitatea de investiţii de venture capital să scadă ca volum şi intensitate în 2022 faţă de anii precedenţi, sau, mai bine spus, să revină la cotele normale după perioada de excese care s-a suprapus cu pandemia în 2020 şi 2021. Pentru Early Game, 2022 a însemnat 3 noi investiţii - Profluo, OxidOS şi Ogre.ai - şi un număr de 16 investiţii de tip follow-on, în companii din portofoliul existent al fondului”, a declarat pentru ZF Cristian Munteanu, managing partner în cadrul Early Game Ventures.

El a adăugat că în ultimii ani, fondul a început să scrie cecuri din ce în ce mai mari pentru start-up-urile în care investeşte.

„Cea mai mare investiţie făcută de Early Game este de 3,4 milioane de euro.“

Din cele 28 de companii aflate în portofoliul Early Game Ventures la finalul anului trecut, 25 sunt active, printre acestea numărându-se Basmo, BonApp, Bunnyshell, CODA Intelligence, Druid, Extasy, Humans DNA, Hyperhuman, Kinderpedia, Licenseware, Milluu, Neobility (Urban.Air), Questo, Symphopay, Tokinomo şi Youni.