ZF Logistica Businessului, un proiect ZF & Element Industrial. Adrian Diţă, ADIENT TRIM Ploieşti: Recrutăm 120 de noi angajaţi şi venim cu creşteri salariale în 2023

Autor: Bogdan Alecu 24.01.2023

ADIENT TRIM Ploieşti, fabrica specializată în producţia de tapiţerii auto Premium, angajează 120 de opera­tori cu sau fără experienţă pentru Atelierul de Coasere – zona maşini de cusut. Locurile de muncă sunt dispo­nibile pentru persoanele care au cel puţin 8 clase absolvite, atât necalificate, cât şi cu experienţă.

„Am terminat anul 2022 cu ţinta atinsă de vânzări şi profit în ciuda pro­vo­cărilor. În 2023, deşi ne aşteptam ca de­cembrie 2022 să fie un indicator pentru ianuarie 2023, până astăzi lu­crurile arată bine şi angajăm. Recru­tăm 120 de persoane şi pregătim introdu­cerea lor în producţie eficient şi pro­fe­sionist. Recrutăm oameni cu cel puţin 8 clase şi oferim programe de pre­gătire şi perfecţionare iar după un an, cei fără experienţă, ajung să cunoască meseria şi să rămână aici“, a spus Adrian Diţă, plant manager ADIENT TRIM Ploieşti.

Compania ADIENT este prezentă în România din anul 2000, are un număr total de peste 5.800 de angajaţi şi deţine şase unităţi de producţie: Jimbolia (armături metalice şi meca­nis­me), Craiova (scaune auto pentru Ford), Poiana Lacului (spumă poliu­retanică), Bradu (scaune auto pentru Dacia, respectiv armături metalice), Ploieşti (tapiţerii), Piteşti (tapiţerii).

„Criza a început după pandemie, în 2020. Fabrica dispune de tehnică avan­sată şi am găsit soluţii. 2022 pe plan global au fost mai multe com­po­nente lipsă în industria  auto din cauza perturbărilor lanţurilor de apro­vi­zio­nare. Noi am simţit şi lipsurile de ma­terii prime, spre exemplu. Au apărut şi probleme din cauza războ­iului din Ucraina“, a spus directorul fabricii.

Încă din prima lună în fabrică, noii an­gajaţi beneficiază de o perioadă plă­tită de instruire şi adaptare la locul de mun­că.

Ulterior, la pachetul format din sa­lariu şi tichete de masă se adaugă bo­nus de performanţă, prime de vară şi iar­nă, de 8 Martie, Paşte, loialitate şi rezultate.

Mai mult, orele suplimentare se plătesc cu 200%, iar angajaţii beneficiază şi de spor pentru orele de noapte şi de week-end. Beneficiile personalizate includ transport gratuit pe cele peste 20 de rute ale companiei, acces la 500 de vouchere de vacanţă (în valoare de 1.000 RON) şi cantină la sediul fabricii.

„Venim cu o ofertă salarială diferită în 2023. Creşterile de salariu pentru oamenii din secţie sunt de 14%, avem creşteri pentru tichetele de masă“, a spus directorul fabricii.