Cad capete pe bandă rulantă în industria tech: Spotify îşi va reduce personalul săptămâna aceasta alăturându-se Amazon, Microsoft sau Alphabet, care au disponibilizat recent mii de oameni

Autor: Dorin Oancea 29.01.2023

Spotify Technology plănuieşte concedieri chiar în această săptămână pentru a reduce costurile, anunţă Reuters, care citează Bloomberg. Compania se alătură astfel companiilor precum Alphabet, Amazon.com şi Microsoft care au redus recent mii de locuri de muncă.

Raportul, care a citat surse, nu a specificat numărul de locuri de muncă eliminate.

Spotify nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii din partea Reuters.

Firmele din domeniul tehnologiei au eliminat locuri de muncă anul trecut, pe măsură ce boom-ul cererii din timpul pandemiei s-a stins rapid, iar concedierile au continuat anul acesta, companiile încercând să limiteze costurile pentru a rezista la recesiunea economică.

În ultimele săptămâni, Alphabet, compania mamă a Google, a declarat că va elimina 12.000 de locuri de muncă, în timp ce Microsoft a declarat că va elimina 10.000 de locuri de muncă. Runda de disponibilizări de la Amazon va avea un impact asupra a peste 18.000 de roluri.

Alte companii de tehnologie, precum Meta, părintele Facebook, şi Twitter, al lui Elon Musk, au concediat mii de persoane la sfârşitul anului trecut.