Start-up-ul fintech Fagura din Republica Moldova a atras investiţii în equity de 780.000 de euro în a doua rundă de pe platforma Seedrs

Autor: Adrian Seceleanu 23.01.2023

Startup-ul fintech Fagura.com a încheiat cea de-a doua rundă de investiţii în equity, desfăşurată pe platforma de crowdfunding Seedrs din Marea Britanie. “Peste 280 investitori şi-au declarat susţinerea pentru proiect şi încrederea în echipă, investind sume de la 20 până la zeci de mii de euro. În total, investiţia pe care o va ridica startup-ul este de peste 781 mii de euro, inclusiv şi contribuţiile a 7 angel investors care se vor alătura direct şi reprezintă 195% faţă de targetul setat iniţial şi cea mai mare sumă atrasă pe Seedrs de către un startup din spaţiul românesc.

Campania de crowdfunding s-a desfăşurat în două etape, cea privată unde au investit prioritar investitorii din comunitatea Fagura şi cea publică, deschisă pentru investitorii din întreaga lume. În rezultat, Fagura oferă investitorilor equity în proporţie de cca 13,5% la o evaluare post-money a afacerii de 5,78 milioane de euro. Fondurile atrase în această rundă de investiţii vor fi utilizate pentru extinderea proiectului în România şi dezvoltarea primelor servicii de digital banking în platformă”, a anunţat compania.

„A două rundă de investiţii în equity a fost un real succes pentru noi, având în vedere criza pe care o parcurgem. Am reuşit să atragem o finanţare din partea comunităţii noastre de două ori mai mare faţă de prima rundă, iar acest resurse ne vor fi de mare ajutor să creştem mai rapid în perioadă de criză şi să sprijinim oamenii şi ideile care schimbă lumea”, a declarat Tudor Darie, CEO al Fagura.