Ministrul Energiei, Virgil Popescu: Hidrocentrala de la Porţile de Fier 1 produce 35% din totalul producţiei de energiei electrică al Hidroelectrica

Autor: Roxana Rosu 23.01.2023

Hidrocentrala de la Porţile de Fier 1 produce 35% din totalul producţiei de energiei electrică al Hidroelectrica, a declarat luni ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Acesta a făcut o vizită de lucru inopinată la Porţile de Fier.

Astăzi am făcut o vizită de lucru inopinată la Hidrocentrala Porţile de Fier 1. Am stat de vorbă cu angajaţii şi am cerut o evaluare a condiţiilor de muncă. Astăzi la PF producem 35% din totalul producţiei de energiei electrică al Hidroelectrica”, a spus ministrul pe pagina sa de Facebook.

Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din România, va supune la vot, la mijlocul lunii februarie, în cadrul unei adunări generale a acţionarilor, mai multe proiecte de investiţii în câteva unităţi cheie ale companiei, valoarea acestora fiind de peste 1 mld. lei, arată datele publice.
 
Printre proiecte se află realizarea a două investiţii de 120,5 milioane de lei, respectiv 143 de milioane de lei pentru Porţile de Fier II.