Bursa de la Bucureşti începe săptămâna cu un avans de 0,9% pe indicele BET. Aquila se apreciază cu 6%. Acţiunile BVB şi Nuclearelectrica, în creştere cu peste 2%

Autor: Eduard Ivanovici 23.01.2023

Indicele BET, unde sunt incluse cele 20 de companii din „prima ligă” a Bursei de Valori Bucureşti, a crescut luni, 23 ianuarie cu 0,86%, conform datelor BVB. Mâine, tranzacţiile de pe piaţa locală de capital vor fi oprite pe fondul Zilei Unirii Principatelor Române.

Banca Transilvania (TLV) este singurul emitent din componenţa benchmark-ului care a suferit pierderi, mai exact 0,24%. Cea mai mare creştere - 6,1% -a fost cea a Aquila (AQ), companie urmată de Bursa de Valori Bucureşti (BVB), cu 2,78%, şi Nuclearelectrica (SNN), în urcare cu 2,06%.

Între timp, Conpet a înregistrat un plus de 1,93%. Acţiunile Romgaz (SNG) şi Sphera Franchise Group (SFG) s-au apreciat cu 1,37%, respectiv 1,34%.

Toţi indicii de la BVB au crescut în prima sesiune de trading a săptămânii, de la plus 0,86% pe BET-TR, care include dividendele atribuite acţionarilor, la 1,73% pentru BET-FI, unde sunt incluse cele cinci societăţi de investiţii financiare (SIF-uri) şi Fondul Proprietatea (FP).

Valoarea tranzacţiilor de pe întreg segmentul de acţiuni a fost de 27,6 de milioane de lei, cu 35,7% sub lichiditatea înregistrată vineri, respectiv 42,9 milioane de lei.