Retailerul de echipamente foto F64 introduce o metodă alternativă de plată, care permite finanţarea cumpărăturilor în rate, în baza unui parteneriat cu fintechul Mokka

Autor: Cristina Bellu 25.01.2023

Compania F64 Studio, care operează cel mai mare retailer de echipamente foto-video din România, a încheiat un parteneriat cu fintechul Mokka, jucător în piaţa Buy Now Pay Later (Cumperi acum, plăteşti mai târziu) din Europa Centrală şi de Est, prin intermediul căruia clienţii pot achiziţiona produsele în rate începând cu sfârşitul anului trecut.

„Am implementat modalitatea de plată Mokka exact când s-a dat startul cumpărăturilor pentru sărbătorile de iarnă, în luna decembrie a anului trecut. (…) Prin intermediul Mokka le oferim clienţilor noştri o metodă de plată alternativă, flexibilă, care permite finanţarea cumpărăturilor în rate egale, alese în funcţie de preferinţe, de la 6 la 24 de luni.”, spune Claudia Tudor, Deputy General Manager F64, companie cu o istorie de 22 de ani pe piaţa de profil.

Mokka a introdus în România serviciul Buy Now Pay Later, în urmă cu doi ani. Operând deja în Polonia şi din acest an şi în Bulgaria, Mokka este deja partenerul unor retaileri importanţi de pe piaţă, între care se numără CCC, Reserved, Cropp, Mohito, House şi Sinsay, Lensa, MegaDepot, lanţul de service-uri Rădăcini, BMall, Humanic şi altele.

„Tot mai mulţi retaileri devin interesaţi de soluţiile de creştere bazate pe tehnologii financiare performante datorită avantajelor lor evidente atât pentru business-uri online, cât şi offline. Menţionez doar câteva dintre acestea: creşterea traficului, reducea numărului celor care renunţă la coşul de cumpărături şi sporirea valorii medii a tranzacţiilor. Iar pentru clienţi posibilitatea de a cumpăra acum şi de a plăti mai târziu produsele sau serviciile achiziţionate transformă radical experienţa de shopping şi o aduce în secolul 21”, spune Marius Costin, CEO regional Mokka.

Industria BNPL a înregistrat o ascensiune puternică în ultimele patru trimestre la nivel global datorită creşterii gradului de penetrare a comerţului electronic şi a diminuării impactului măsurilor cauzate de epidemia de Covid-19, potrivit unui studiu realizat de Research and Marketers.

Prognozele vizând rata de adoptare a BNPL pe termen mediu şi lung sunt, potrivit aceleiaşi surse, la fel de optimiste. Se preconizează că adoptarea plăţilor utilizând soluţia Buy Now Pay Later se va aprecia constant, înregistrând o rată de creştere anuală compusă (CAGR) de 25% în perioada 2022-2028.

 Valoarea brută a mărfurilor BNPL la nivel global va creşte de la 426,2 miliarde dolari în 2021 până la 2.341,1 miliarde dolari în 2028.