Liberty Galaţi anunţă proiecte de digitalizare şi automatizare la combinatul din Galaţi. Până în 2030, combinatul ar urma să ajungă la amprentă zero de carbon

Autor: Răzvan Botea 25.01.2023

Liberty Galaţi, care este cel mai mare producător de oţel din ţară, anunţă un program amplu de digitalizare şi de automatizare e proceselor de la combinatul din Galaţi, anunţă reprezentanţii companiei.

„Pentru a ne extinde portofoliul de produse şi pentru a creşte flexibilitatea şi profitabilitatea producţiei, în 2023 vom implementa o linie automată de acoperire a ţevilor şi vom pune în funcţiune o noua instalaţie de răcire controlată la Laminorul de Tablă Groasă nr. 2. Cuptorul de Normalizare din cadrul laminorului va fi modernizat, astfel încât să creştem controlul calităţii benzilor de oţel. Anul acesta vom derula, de asemenea, o serie de proiecte de eficientizare, precum creşterea gradului de automatizare la Oţelărie – atât la Metalurgie Secundară, cât şi la Maşina de Turnare nr. 1 – şi modernizarea foarfecii volante de la Laminorul de Benzi la Cald, în vederea creşterii calităţii produselor şi reducerii duratei de operare”, a detaliat Prasanta Mishra, director executiv Liberty Galaţi.