Ministerul Educaţiei a stabilit datele pentru simularea Evaluării Naţionale şi a Bacalaureatului. Când se vor organiza

Autor: Cosmin Pirv 25.01.2023

Ordinul privind organizarea simulării Evaluării naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a şi a simulării probelor scrise ale examenului naţional de Bacalaureat, în anul şcolar 2022 - 2023 a fost arpobat de Ministerul Educaţiei şi trimis spre publicare în Monitorul Oficial.

Astfel, potrivit ordinului, simularea Evaluării naţionale este programată în 20 martie la Limba şi literatura română, 21 martie la Matematică, 22 martie la Limba şi literatura maternă, iar în 29 martie este prevăzută comunicarea rezultatelor.

Simularea probelor scrise ale examenului de Bacalaureat se va desfăşura în perioada 27 martie-6 aprilie: 27 martie- Limba şi literatura română, 28 martie- proba obligatorie a profilului, 29 martie- proba la alegere a profilului şi a specializării, 30 martie- Limba şi literatura maternă, iar comunicarea rezultatelor se va face în 6 aprilie.

Rezultatele obţinute de elevi la simularea Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a şi la simularea probelor scrise ale examenului naţional de bacalaureat, în anul şcolar 2022 – 2023, sunt analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ în care s-au desfăşurat aceste simulări, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

Ministerul precizează că notele obţinute la simulările naţionale nu se trec în catalog, decât la solicitarea scrisă a elevului.

Desfăşurarea simulării Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a şi a simulării probelor scrise ale examenului naţional de bacalaureat, în anul şcolar 2022 – 2023, se realizează în baza unei proceduri care va fi comunicată inspectoratelor şcolare.