Bursă. Acţiunile Aquila, în creştere cu 20% de la începutul anului. De unde vine avansul? Broker: A slăbit presiunea de vânzare. Societatea este prezentă în portofoliile fondurilor de pensii Pilon II

Autor: Eduard Ivanovici 26.01.2023

Compania de distribuţie şi logistică Aquila Part Prod (simbol bursier AQ) înregistra o creştere de 5,4% la Bursa de Valori Bucureşti spre finele sesiunii de trading de miercuri, acţiunile fiind pe plus cu 11,5% în ultimele două zile, pe fondul unor tranzacţii de aproxi­mativ un milion de lei.

De asemenea, dinamica din 2023 este de plus 19,6%, pe un rulaj în valoare de 3,5 mil.lei, potrivit BVB. De unde a apărut evoluţia?

„Se pare că a mai slăbit presiunea de vânzare, care a împins preţul în jos de-a lungul anului trecut. Am avut volume mai ridicate în ultimele şedinţe de tranzacţionare şi e posibil ca pachetele mai mari puse spre vân­zare să fi fost lichi­date complet“, spune Radu Cojoc, broker al socie­tăţii de interme­diere Goldring.

Se poate însă să fi intrat un fond Pilon II la cumpărare? „Da, este foarte posibil. Trebuie urmărite volumele şi în perioada următoare“, adaugă brokerul. Cele mai recente rezultate financiare, cele aferente primelor nouă luni de anul trecut, indică un profit net de 64 mil. lei, în urcare cu 47% faţă de aceeaşi perioadă din 2021, şi venituri de 1,54 mld. lei, un avans de 164 mil. lei (12%) prin comparaţie cu 30 septembrie 2021.