Alexandru Stânean, TeraPlast: După cum arată lucrurile până acum, este posibil să anunţăm o achiziţie în prima jumătate a anului 2023. Suntem foarte aproape de pragul de 1.000 de angajaţi. Cifra exactă este de 995 de angajaţi la finalul anului, cu 50 mai mult decât în 2021

Autor: Alina-Elena Vasiliu 26.01.2023

Pentru primele nouă luni din 2022, TeraPlast a raportat afaceri de 563,6 milioane de lei, însemnând o creştere de 25% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior.

Producătorul de materiale de construcţii TeraPlast, controlat de Dorel Goia, derulează, pe parcursul acestui an, investiţii de aproximativ 15 milioane de euro, direcţionate către o fabrică nouă şi o centrală fotovoltaică.

„Derulăm o investiţie de 11 milioane de euro, confinanţată prin schema ajutorului de stat, într-o fabrică de folii stretch. Am în­cheiat faza de proiectare, urmează con­strucţia efectivă şi dotarea cu echipamente. Fabrica va avea două linii de producţie de folie din polietilenă pentru uz industrial, folosită în principal la ambalarea mărfurilor paletizate“, spune Alexandru Stânean, CEO al grupului TeraPlast.