Vila Ionescu-Clejani, care a găzduit ambasada Nigeriei, a fost scoasă la vânzare la preţul de 2,75 milioane de euro

Autor: Roxana Rosu 26.01.2023

Vila Ionescu – Clejani, clădire care a găzduit ambasada Nigeriei, a fost scoasă la vânzare de Romania Sotheby’s International Realty la preţul de 2,75 milioane de euro.

Imobilul, situat în vecinătatea Bulevardului Lascăr Catargiu, a fost construit în 1914, după planurile celebrului arhitect Paul Smărăndescu, implicat în realizarea a peste 100 de proiecte arhitecturale emblematice, printre care Palatul Ministerului de Interne şi Palatul Facultăţii de Medicină din Iaşi.

“Vila Ionescu-Clejani este printre puţinele clădiri impunătoare situate ultracentral, dar totuşi într-o zonă ferită de traficul intens. De asemenea, clădirea poate fi utilizată în scopuri dintre cele mai diverse, printre altele ca sediu de ambasadă, centru cultural, club diplomatic sau restaurant de lux”, a declarat Constantin Prisecaru, Mananging Partner Romania Sotheby’s International Realty.

Din punct de vedere arhitectural, clădirea este un reper al stilului Neoromânesc. La interior, materialele predominante sunt lemnul şi marmura, iar elementul central este scara din lemn sculptat.

Vila a aparţinut iniţial moşierului Gheorghe D. Ionescu-Clejani şi are o suprafaţă utilă de 1,120 mp, 20 de camere, 7 băi, garaj pentru 2 maşini şi un lift de depozitare bagaje. De asemenea, imobilul are un teren de 678 mp.

Romania Sotheby’s International Realty este o companie de consultanţă imobiliară specializată în promovarea şi tranzacţionarea proprietăţilor istorice şi artistice, parte a patrimoniului identitar românesc: palate, castele, conace şi vile vechi de secole.