(P) 2 sfaturi de modă pentru bărbaţi despre cum să se îmbrace la muncă pentru un aspect profesional

Autor: Publicitate 27.01.2023

Pregătirea de muncă nu este o sarcină uşoară, mai ales când te trezeşti dimineaţa devreme, forţându-te să te ridici din pat. Cu toate acestea, să fii îngrijit şi să ştii să te îmbraci profesional pentru business pentru bărbaţi este, de asemenea, esenţial, deoarece reflectă personalitatea lor.

Cercetările ne spun că 85% din succesul tău se datorează personalităţii tale, iar 15% se datorează cunoştinţelor tehnice. Mai mult, oricât de talentat sau abil ai fi, dacă nu eşti bine îmbrăcat, atunci şansele tale de a crea un impact de durată sunt limitate într-o anumită măsură. Oamenii nu preferă să se angajeze cu persoane dezordonate, prost îmbrăcate.

Iată câteva stiluri casual de afaceri, rapide şi uşoare, pe care le poţi adopta în îmbrăcămintea zilnică de birou.

Cum să alegi ţinute business casual pentru bărbaţi?

Ţinuta business casual pentru bărbaţi, aşa cum sugerează şi numele, nu este formală ca un costum, ci este de fapt un stil relaxat cu elemente inteligente care sunt acceptabile într-un cadru de birou. 

Îmbrăcămintea exterioară, cum ar fi sacourile, paltoanele sport şi puloverele sunt o parte integrantă a îmbrăcămintei casual de afaceri. Ar trebui să ai cel puţin 3 până la 4 modele diferite, astfel încât să poţi construi restul garderobei în jurul acestuia. 

Cămăşile cu nasturi sunt ideale pentru un cadru de birou. Poţi purta culori neutre precum gri, alb sau negru. Nu trebuie să îţi fie teamă să încerci imprimeuri precum dungi şi micro-check. Sunt puţin mai casual decât culorile uni, dar arată fantastic în gama business casual.

Pantalonii chino sunt perfecti. Alege culori versatile precum negru, gri şi bej. Paltonul nu trebuie să se potrivească cu pantalonii în acest caz.

Pantofii casual, cizmele sau mocasinii clasici din piele sau piele de căprioară pot fi purtaţi cu ţinutele business casual. În funcţie de sezon, alege încălţămintea potrivită, fără a face alegeri extravagante. Simplu este mai bine, iar calitatea încălţămintei alese se va reflecta în toată ţinuta.

Atunci când defineşti o ţinută trebuie să ţii cont şi de accesoriile pe care le foloseşti. Poti să găseşti modele de ceasuri bărbaţi pe epantofi.ro şi să îţi alegi modelul preferat. Ceasurile cu curea din piele sunt la mare căutare în ţinutele business casual. De asemenea, tot la nivel de accesorii poţi alege genţi sau serviete din piele, precum şi huse pentru laptop-uri sau tablete. Pielea este un material care va fi mereu la modă şi întotdeauna potrivit pentru ţinute de afaceri.

Ce nu este potrivit pentru stilul bussines casual?

Tricourile cu mânecă lungă cu gât polo sunt în regulă atâta timp cât locul de muncă permite acest lucru, dar evită tricourile fără guler, deoarece sunt prea casual pentru ţinuta de birou.

Blugii nu sunt business casual, nu trebuie purtaţi pantaloni cargo, ţinute sportive, cum ar fi pantaloni de trening şi pantaloni de sport. Ai putea încerca totuşi un model de blugi clasic, într-o culoare închisă.

La nivel de încălţăminte este de preferat să eviţi adidaşi, sandale şi şlapi, care nu trebuie purtaţi în ţinutele business. În plus, în ceea ce priveşte încălţămintea, este mai bine să rămâi cu o pereche clasică de pantofi din piele şi să-i asortezi cu cureaua.

Nuanţele mai deschise precum albul, albastrul deschis şi rozul sunt perfecte pentru primăvară şi vară. Le poţi purta cu pantaloni versatili precum negri, bleumarin şi gri. 

Paltonul din lână şi puloverele business casual sunt potrivite pentru vremea rece. Nu numai că sunt călduroase, dar arată bine îmbrăcate. Poartă-le peste nuanţe de iarnă mai închise, cum ar fi maro, bleumarin şi gri şi completează look-ul cu cizme din piele.