Sindicatul Europol acuză: Bode instaurează totalitarismul în MAI

Autor: Andreea Tobias 27.01.2023

Sindicatul Europol transmite că ministrul ministrul de Interne, Lucian Bode, „instaurează totalitarismul în MAI”. Bode e acuzat că a interzis prezenţa sindicatelor la bilanţ.

Sindicatul Europol semnalează o „situaţie fără precedent în Ministerul Afacerilor Interne”: „<doctorul>” în energie Bode a remis o adresă către structuri, pe care a clasificat-o pentru a nu avea acces la ea, prin care le interzice conducătorilor de unităţi să invite organizaţiile sindicale la activităţile de bilanţ. Şi pentru că iniţial nu ne-a venit să credem că este posibilă o asemenea situaţie, am solicitat în cursul serii de ieri conducerii DGPMB să ne confirme dacă bilanţul activităţii pentru anul 2022 se va realiza în locaţia şi la ora pe care am primit-o <pe surse>”.

Conform Europol, răspunsul a confirmat „cele mai mari temeri: MAI este confiscat de un om politic care nu mai are niciun fel de demnitate. Ni s-a comunicat faptul că în acest an activitatea de evaluare activităţii DGPMB se realizează doar cu „personalul>” propriu. Domnul <doctor> Bode instaurează totalitarismul în MAI. De fapt, dacă stăm să ne gândim mai bine, şi pe vremea comunismului, „bilanţurile” nu se făceau cu uşile închise. Pentru această atitudine care încalcă flagrant dialogul social, îi cerem demisia!”.

În replică, Poliţia Capitalei precizează că evaluarea activităţii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti în anul 2022 are mai multe etape.

„În funcţie de temele abordate, se stabilesc participanţii. Activitatea de astăzi se desfăşoară cu personalul propriu, urmând ca dialogul cu sindicatele să se organizeze într-un alt format. Ne exprimăm deschiderea la dialog social cu toţi partenerii instituţionali, în limitele legale şi către transparenţă, informaţiile de interes public privind activitatea Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti urmând a fi comunicate public”, arată Poliţia Capitalei.