Acţiunile BuzzFeed cresc cu 200%: Compania anunţă că va folosi OpenAI pentru a generara conţinut media

Autor: Andrei Şerbănescu 27.01.2023

Acţiunile BuzzFeed au crescut joi cu peste 200%, în urma unor informaţii potrivit cărora compania media digitală face demersuri pentru a-şi spori conţinutul editorial cu ajutorul inteligenţei artificiale (AI) a creatorului ChatGPT, raportează Business Insider.

Acţiunile companiei au crescut joi cu până la 203%, tranzacţionându-se la 2,88 dolari. 

Rapoartele au mai spus că Meta va plăti milioane de dolari către BuzzFeed pentru a aduce mai mulţi creatori pe Facebook şi Instagram, în cadrul unui acord încheiat cu gigantul social media anul trecut. Afacerea face parte dintr-un parteneriat evaluat la aproape 10 milioane de dolari, potrivit Wall Street Journal.

BuzzFeed va folosi în curând inteligenţa artificială pentru a îmbunătăţi conţinutul editorial pentru publicul său, a relatat WSJ, citând o notă adresată joi personalului de către directorul general Jonah Peretti. Executivul a declarat că editorul se va baza pe OpenAI, creatorul ChatGPT, pentru a personaliza conţinutul. 

Compania rămâne în continuare concentrată pe jurnalismul generat de oameni, a declarat un purtător de cuvânt al publicaţiei. 

BuzzFeed a anunţat anul trecut o serie de disponibilizări, într-un efort de a creşte profitul, dar acţiunile au continuat să scadă. În decembrie, BuzzFeed a concediat 12% din personalul său, eliminând aproximativ 180 de lucrători.