Despăgubirile plătite în asigurări de viaţă în 9 luni/ 2022 au trecut de 1,1 mld. lei, avansând cu 38%, cel mai mare ritm de creştere. NN Asigurări de Viaţă conduce topul, urmat de BCR Asigurări de Viaţă şi Metropolitan Life

Autor: Mircea Nica 30.01.2023

NN Asigurări de Viaţă şi BCR Asigurări de Viaţă au plătit cumulat 65,1 % din totalul despăgubirilor plătite pe segmentul asigurărilor de viaţă în 9 luni/2022 Metropolitan Life a rămas, după plata despăgubirilor, cu cea mai mare sumă pe care a avut-o de gestionat în vederea acoperirii cheltuielilor administrative, constituirea rezervelor tehnice şi cedarea în reasigurare.

Despăgubirile plătite de companiile de asigurări de viaţă în primele nouă luni din 2022 au ajuns la 1,17 mld. lei, în creştere record cu 38% faţă de perioada similară din 2021, potrivit datelor publicate de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) în raportul privind evoluţia pieţei asigurărilor în primele nouă luni din 2022.

La nivelul pieţei, după plata despăgubirilor, companiile au rămas cu 879 mil. lei de gestionat în vederea cedării în reasigurare, constituirea rezervelor tehnice şi cheltuielile administrative. Metropolitan Life şi NN Asigurări de Viaţă au rămas cu o sumă cumulată de 626,4 mil. lei după plata despăgubirilor, însemnând 71% din suma totală care a rămas la nivelul întregii pieţe.