Trei drumuri naţionale din Brăila, Vrancea şi Galaţi, închise din cauza vremii

Autor: Laura Buciu 29.01.2023

Trei sectoare de drumuri naţionale din Brăila, Vrancea şi Galaţi sunt închise, duminică, din cauza vremii nefavorabile. Pe alte drumuri sunt restricţii de tonaj, potrivit Infotrafic.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, sunt închise circulaţiei publice DN23 Brăila – Olăneasca, în judeţul Brăila, DN 23B Măicăneşti – Ciorăşti, judeţul în Vrancea şi DN 24D Băleni – Tuluceşti, în judeţul Galaţi.

Pe DN 22 Râmnicu Sărat – Băile (judeţul Buzău) – Brăila (jud. Brăila) traficul este restricţionat pentru autoturisme cu masa mai mare de 3,5 tone

Totodată, în judeţul Galaţi, pe drumuri naţionale: DN 24D (Băleni – limită cu Judeţul Vaslui) şi DN 25( Hanu Conachi –Şendreni) traficul este restricţionat pentru autoturisme cu masa mai mare de 7,5 tone).

Poliţiştii rutieri îi îndeamnă pe şoferi ca înainte de a pleca la drum, să se informeze cu privire la condiţiile meteo din zonele în care urmează să se deplaseze şi să îşi echipeze maşina corespunzător, cu anvelopele de iarnă. Trebuie sporită atenţia la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare şi să se evite oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic îi poate rupe.

În condiţii de trafic intens, şoferii sunt sfătuiţi să îşi păstreze calmul, să respecte toate regulile de circulaţie şi nu blocheze intersecţiile. De asemenea, să nu se angajeze în depăşirea coloanelor de autovehicule.

În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza ploii/ceţii/lapoviţei/ninsorii, folosirea luminilor de către toţi şoferii reduce riscul producerii unor accidente rutiere.

Totodată, şoferilor li se recomandă să cureţe farurile şi blocurile de semnalizare şi să folosească în mod corespunzător instalaţia de ventilaţie - climatizare.