Urmează ZF Power Summit, 21-23 februarie 2023. Regenerabilele şi prosumatorii nu există fără reţele de energie puternice. Care sunt planurile de investiţii ale celor mai mari jucători din domeniu? Cei mai importanţi manageri din cadrul E.ON România, business de peste 1 mld. euro, participă la ZF Power Summit

Autor: Roxana Petrescu 31.01.2023

Volker Raffel, CEO al E.ON Româ­nia, unul dintre cei mai puternici jucători din domeniul distribuţiei şi furnizării de energie şi gaze naturale, participă la ZF Power Summit 2023, eveniment care va avea loc în perioada 21-23 februarie în Bucureşti. De asemenea, Cristian Secoşan, directorul gene­ral al Delgaz Grid, companie din portofoliul grupului E.ON în România, care gestionează reţelele de distribuţie a gazului şi a energiei din zona Moldovei, se va alătura dezbaterilor organizate în cadrul celei de-a 12-a ediţii a ZF Power Summit.

Care sunt bugetele E.ON pentru piaţa locală şi cum au fost ele afectate de situaţia din piaţa furnizării din 2022? Cât de im­por­tan­tă mai este România pentru unul din­tre pu­ţinele grupuri majore de utilităţi care deo­camdată nu au abandonat piaţa locală? Câţi megawati de energie verde şi câţi prosuma­tori poate E.ON să integreze în România? Cum arată lupta dintre distribuitorul de ener­gie şi companiile petroliere în era mobi­lităţii electrice? Care sunt oportunităţile aduse de tranziţia energetică pe care Româ­nia trebuie să le dezvolte local?

Acestea sunt doar câteva dintre temele de discuţie care vor fi abordate alături de managementul E.ON România.

ZF Power Summit, evenimentul de refe­rin­ţă al Ziarului Financiar dedicat în exclusi­vitate sectorului energetic, ajunge în 2023 la cea de-a 12-a ediţie, contextul actual fiind cel mai puternic motiv pentru a transforma dez­baterile într-o platformă de comunicare regio­nală cu impact la nivel european.

Evenimentul va avea loc în perioada 21-23 februarie în Bucureşti, ZF Power Summit asumându-şi în 2023 obiectivul de a aduce la masa discuţiilor factori de decizie, lideri de business, experţi, finanţatori şi inovatori locali, regionali şi europeni. Tema acestei ediţii este: România, regiunea, Uniunea: direcţii de investiţii şi proiecte strategice regionale care vor redefini sectorul energetic european.

Pentru a răspunde celor mai fierbinţi întrebări din domeniul energetic, anul acesta ZF a extins invitaţia către autorităţi şi jucători regionali, structurând evenimentul pe trei zile, fiecare cu o tematică diferită.

Astfel, ziua 1, 21 februarie, este dedicată regiunii şi înţelegerii proiectelor care pot contribui la stabilitatea energetică a blocului european. A doua zi, 22 februarie, este în totalitate dedicată energiei verzi şi prosumatorilor, iar ultima zi a ZF Power Summit, 23 februarie, aduce în prim-plan tema revoluţiei industriale generată de tranziţia energetică, oportunităţile pentru România, dar şi riscurile care vin odată cu această transformare istorică.


ZF Power Summit 2023, 21-23 Februarie, Bucureşti. Trei zile. Totul despre energie.