Daniel Cosman, acţionarul producătorului de echipamente medicale Coramed: „Fluctuaţiile de preţ ne determină să regândim strategia investiţiilor. Intenţionăm să creştem portofoliul la export“. Coramed are o fabrică în Hunedoara, unde produce seturi şi câmpuri chirurgicale, folosite în sălile de operaţii, măşti de protecţie

Autor: Georgiana Mihalache 31.01.2023

Circa 80% din producţie ajung în spitalele de stat, iar restul merge în spitale private şi la export.

Fabrica de echipamente medicale Coramed, care are o unitate de producţie în Călan, judeţul Hunedoara, vinde 80% din producţie către spitale de stat din România, iar restul de 20% către unităţile private şi în afara ţării. Planurile acţionarului companiei sunt de a relua legăturile la export, mai ales în contextul unui an 2023 incert, în care scumpi­rile din toate domeniile de activitate afectea­ză şi fabrica de echipamente pentru spitale.

„Avem în portofoliul de clienţi şi spitale private, dar începem să dezvoltăm mult mai mult relaţia cu firme din Austria şi Ger­ma­nia. Intenţionăm să creştem portofoliul adre­sat societăţilor din cele două ţări. Îl aveam şi până acum, dar în pandemie am fost obligaţi să vindem doar pe piaţa internă, ceea ce ne-a afectat ca prezenţă pe piaţa externă, deşi am avut cerere foarte mare. Acum reluăm acele legături“, a spus Daniel Cosman. Coramed face producţie încă din 2006, iar principalele divizii sunt cele de echipa­mente medicale, de unde ies articole de protecţie pentru per­sonalul medical şi pentru sălile de operaţii.