ZF Live. Andrei Câmpean, director de dezvoltare, Wise Finance Solutions: Cred că vor fi 7.000 de proiecte finanţate. Cei 350 mil. euro pentru digitalizarea IMM-urilor active în alte sectoare decât cel tech vor fi disponibili din 15 februarie

Autor: Alexandra Cepăreanu 31.01.2023

Companiile mici şi mijlocii (IMM-urile) care activează în orice alt sector de activitate decât cel de IT au la dispoziţie un fond în valoare de aproximativ 350 de milioane de euro pentru proiectele de digitalizare. Astfel, IMM-urile care au planuri în direcţia digitalizării – spre exemplu, achiziţia de software, hardware, CRM (sistem de gestiune a relaţiei cu clienţii) - pot atrage fonduri nerambursabile între 20.000 de euro şi 100.000 de euro.

„Pe 15 februarie vor fi deschise liniile de finanţare pentru digitalizare, nu pe 1 februarie, cum s-a spus iniţial, şi vor fi deschise până pe 18 aprilie. Practic, principalul program de finanţare din acest an este cel de digitalizare, care ar urma să numere 7.000 de proiecte finanţare, dacă toată lumea ar aplica pe maximum eligibil - spre exemplu, microîntre­prinderile pot ridica maximum 30.000 de euro, companiile mici pot accesa 50.000 euro, iar companiile medii până la 100.000 euro“, a spus în cadrul emisiunii de business ZF Live Andrei Câmpean, director de dezvoltare al Wise Finance Solutions, specializată în atragerea de finanţări neram­bursabile, atât pe partea de ajutoare de stat cât şi pe fon­duri europene, cu proiecte în lucru de peste 2,5 mld. euro.