Care va fi primul lanţ internaţional care va „risca“ cu turismul balnear? Harta României balneare acoperă peste 20 de staţiuni care ar putea contribui la dezvoltarea zonelor, însă infrastructura hotelieră a rămas prinsă în timp

Autor: Miruna Diaconu 04.02.2023

În România există peste 20 de staţiuni balneare cunoscute sau mai puţin cunoscute care pot contribui semnificativ la dezvoltarea zonelor, însă principala piedică este reprezentată de infrastructura hotelieră prinsă în timp, unde nu s-au mai făcut investiţii chiar şi de zeci de ani.

Una dintre cele mai cunoscute staţiuni balneare din ţară este Băile Felix, din judeţul Bihor, care a beneficiat de o serie de investiţii în ultimii ani, astfel atrăgând tot mai mulţi turişti.

Una dintre cele mai mari companii hoteliere din zonă este Turism Felix, care administrează complexul din staţiunea Băile Felix, din care fac parte cinci hoteluri clasificate la două, trei şi patru stele, cât şi un ştrand şi centre de wellness & spa.

Turismul balnear este o piaţă într-o continuă dezvoltare, astfel că din ce în ce mai multe hoteluri îşi deschid un mic centru spa sau de wellness, ceea ce face ca piaţa să fie cu atât mai divizată şi mai greu de măsurat.