EssenceMediacom devine cea mai mare agenţie din Group M, cu 120 de birouri la nivel global şi bugete media de peste 21 mld. dolari

Autor: Cristina Bellu 31.01.2023

EssenceMediacom, cea mai nouă şi cea mai mare agenţie din Group M, unul dintre principalii jucători din piaţa media, a fost lansată official marţi, potrivit datelor transmise de reprezentanţii companiei.

Incluzând 10.000 de angajaţi în 120 de birouri de pe glob şi condusă de Nick Lawson, CEO Global, EssenceMediacom combină ADN-ul Essence - de performance, date, analytics şi tehnologie creative - cu planificarea multichannel a audienţei şi expertiza de strategie a MediaCom.

Totul va fi susţinut de EMOS – Sistemul de Operare al EssenceMediacom. Această suită modulară de instrumente şi date va conecta ce este cel mai bun din tehnologia Essence, MediaCom si Group M şi va fi disponibilă echipelor şi clienţilor EssenceMediacom de pe tot globul.

“Acest proces a durat nouă luni şi sunt foarte entuziasmat să văd cum ambiţia noastră de a aduce la un loc Essence şi MediaCom a devenit în sfârşit realitate”, spune Nick Lawson, CEO Global al EssenceMediacom.

Agenţia se lansează cu un portofoliu de clienţi de invidiat, care include branduri precum Adidas, Bayer, Dell, Google, Mars, NBCUniversal, PlayStation, Procter & Gamble, The Coca-Cola Company şi Uber şi va fi responsabilă pentru mai mult de 21 de miliarde de dolari în bugete media, la nivel global (COMvergence, 2021).

“Atât eu, cât şi echipa EssenceMediacom suntem entuziasmaţi să lansăm astăzi noua agenţie în România şi suntem pregătiţi să găsim noi oportunităţi, idei de media penetrante si relevante pentru consumatori, care vor aduce si mai multă valoare clienţilor noştri.”, spune Oana Petroff, CEO al EssenceMediacom România.

EssenceMediacom face parte din Group M, grupul de investiţii media al WPP, avand astfel acces la cele mai bogate date, cele mai robuste repere si cele mai avansate capabilităţi din piaţă, susţinute de GroupM Nexus, divizia de cross-channel performance a companiei şi Choreograph, furnizor important de servicii de date si tehnologie al Group M.