Electroaparataj, companie controlată de fondul de investiţii Broadhurst, reduce temporar producţia şi suspendă contractele de muncă pentru majoritatea angajaţilor

Autor: Cristina Bellu 01.02.2023

Electroaparataj Targoviste (ELJ), companie listata la BVB cu activitate in fabricarea de aparatura electrica si accesorii electrotehnice, anunţă că în perioada 1-28 februarie va reduce o parte substanţială din activitatea societăţii, în paralel cu suspendarea contractelor de muncă pentru majoritatea angajaţilor.

“Masurile au fost luate din cauza scaderii drastice a comenzilor şi a volumului de muncă generate, in principal, de contextul economic european caracterizat de perspectivele unei recesiuni economice în ţările din care provin principalii clienti ai societăţii”, transmit reprezentanţii companiei.

Potrivit acestora, aproximativ 95% din producţia Electroaparataj merge la export, în principal către ABB Electrification Sweden, ABB Franta si Promodern Franta, companii care se confrunta la randul lor cu o lipsa de vanzari, generand incertitudine pentru plasarea de comenzi in luna februarie 2023.

În acest context, activitatea de producţie a societatii se va desfasura pe tot parcursul lunii  februarie cu un numar redus de salariati, fiind adaptata la volumul comenzilor, în timp ce activitatea indirect productiva va fi redusa la minimum.

Electroaparataj are 5,8 mil. lei capitalizare şi este controlată în proporţie de 55,3% de fondul de investiţii Broadurst Investments Limited, administrat de New Century Holdings şi coordonat de Andrei Siminel, în timp ce Metex Big Bucureşti deţine 14,73% din capitalul social.

În ultimul an, acţiunile ELJ au înregistrat o creştere de 5,04%, pe fondul unor tranzacţii de 34.226 de lei, arată datele BVB.