Cutremur la Intel: Compania vrea să reducă salariile angajaţilor şi ale directorilor, pe fondul încetinirii pieţei PC-urilor

Autor: Dorin Oancea 01.02.2023

Intel Corp a anunţat că a efectuat reduceri ample ale salariilor angajaţilor şi ale directorilor, la o săptămână după ce compania a publicat o prognoză de vânzări mai mică decât se aştepta, din cauza pierderii cotei de piaţă în favoarea rivalilor şi a unei scăderi a pieţei PC-urilor, scrie Reuters.

Reducerile vor varia de la 5% din salariul de bază pentru angajaţii de nivel mediu până la 25% pentru directorul executiv Pat Gelsinger, a declarat o persoană familiarizată cu acest subiect.

Săptămâna trecută, Intel a declarat că marjele sale de profit se prăbuşesc pe măsură ce piaţa PC-urilor se răceşte, după mai mulţi ani de creştere în timpul pandemiei.

Gelsinger a recunoscut că Intel s-a "poticnit" şi a pierdut cotă de piaţă în faţa unor rivali precum Advanced Micro Devices (AMD), care a raportat marţi vânzări trimestriale peste aşteptările Wall Street.

Persoana familiarizată cu reducerile salariale de la Intel a declarat că, pe lângă scăderile de 5% pentru angajaţii de nivel mediu, angajaţii de nivel de vicepreşedinte vor avea reduceri de 10%, iar directorii de top ai companiei, alţii decât directorul general, vor avea reduceri de 15%.

De asemenea, compania a redus programul de echivalare 401(k) de la 5% la 2,5% şi a suspendat creşterile de merit şi bonusurile de performanţă trimestriale, a precizat persoana respectivă.