Primăria Oradea vrea să investească 70 mil. lei într-un unui pasaj subteran pentru fluidizarea şi descongestionarea traficului

Autor: Laurentiu Cotu 01.02.2023

Primăria Oradea vrea să investească aproximativ 70 mil. lei (peste 14 mil. euro), fără TVA, pentru realizarea unui nou pasaj subteran, prevăzut la intersecţia străzilor Decebal cu Tudor Vladimirescu, precum şi lărgirea străzii Tudor Vladimirescu la patru benzi, cu scopul fluidizării şi descongestionării traficului din muncipiu. În acest sens, în şedinţa consiliului local din 31 ianuarie, a fost aprobat studiul de fezabilitate, indicatorii tehnico-economici rezultaţi din varianta recomandată de proiectant, respectiv coridorul de expropriere aferent acestei lucrări de utilitate publică.

’’Banda de circulaţie care va fi din zona centrală, de lângă primărie, pe strada Tudor Vladimirescu şi până pe strada Meşteşugarilor va da direct în drumul de legătură dintre Oradea şi autostradă şi va traversa trei pasaje - un pasaj în zona străzii Meşteşugarilor, care va trece peste şoseaua de centură şi peste calea ferată, care a fost cuprins în proiectul drumului expres Oradea-Arad, un pasaj între Tudor Vladimirescu şi zona Meşteşugarilor pe sub strada Oneştilor şi pasajul de la intersecţia străzilor Decebal cu Tudor Vladimirescu. De la B-dul Decebal până la centură, toată această stradă va fi transformată în stradă cu patru benzi. Se va construi acest pasaj şi se va construi un pasaj pietonal care va fi dotat inclusiv cu lift’’, a declarat Florin Birta, primarul municipiului Oradea, într-un comunicat de presă.