Producătorul de ambalaje Exonia vrea să vină la BVB şi să atragă 30 mil. lei de la investitori printr-o majorare de capital social

Autor: Eduard Ivanovici 02.02.2023

♦ Banii vor fi folosiţi pentru creşterea capacităţii de producţie.

Exonia Holding, grup care conţine producătorul de ambalaje biodegra­dabile din hârtie cu acelaşi nume, plănuieşte să se listeze pe piaţa AeRO, pepiniera segmentului principal al Bursei de Valori Bucureşti, după un plasament privat derulat în lunile septembrie şi octombrie ale acestui an, spune CEO-ul Tiberiu Stoian.

„Compania îşi propune ca acţiunile sale, care vor fi disponibile sub simbolul EXO, să fie listate la BVB până la finalul acestui an sau cel mai târziu la începutul anului viitor. Momentan nu am decis cine va fi intermediarul plasamentului privat şi al listării“, explică fondatorul Exonia. Într-o primă etapă, hol­dingul intenţionează să atragă prin emisiunea de acţiuni circa 30 de mi­li­oane de lei, dintr-un necesar investi­ţional total de 50 de milioane de lei, diferenţa urmând să fie acoperită printr-un mix de soluţii de finanţare.

Mixul este format din granturi nerambursabile prin intermediul proiectelor depuse spre aprobarea finanţării pe linii existente, cât şi pe linii cu cofinanţare din fonduri UE care urmează să fie deschise în perioada următoare şi credite bancare de investiţii.