Prima mutare pe care turcii de la Sunman o fac după preluarea Noriel: concediază 30 de angajaţi de la fabrica de jucării din Prahova. În noiembrie 2022, fabrica din Filipeştii de Pădure a notificat autorităţile că va realiza concedieri colective

Autor: Alexandra Matei 02.02.2023

Grupul Sunman din Turcia a cumpărat Noriel de la fondul de investiţii Enterprise Investors în luna iulie a anului trecut.

Compania Toys and Games In­dustry, cu sediul în Filipeştii de Pădure, judeţul Prahova, parte a grupului Noriel, a a­nun­ţat concedieri colective în luna noiembrie a anului trecut, conform datelor transmise de Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova. Măsura afectează, potri­vit aceleiaşi surse, 30 de salariaţi şi vine la câ­teva luni distanţă de achiziţia grupului Noriel de către grupul turc Sunman, care are activităţi în retailul, distribuţia şi producţia de jucării.

„SC Toys and Games Industry SRL este unul dintre angajatorii din judeţ care, în luna noiembrie 2022, a înaintat Inspecto­ratului Teritorial de Muncă Pra­hova o notificare în baza pre­ve­derilor art. 69 şi urm. din Legea nr. 53/2003, Codul Muncii, privind concedieri colective, măsură ce afec­tează 30 de salariaţi“, au transmis pentru Ziarul Financiar oficialii ITM Prahova.