Urmează ZF Power Summit 2023. Mark Beacom, CEO-ul BSOG, singurii americani rămaşi în Marea Neagră şi care chiar extrag gaze, participă la ZF Power Summit 2023. Care sunt planurile de dezvoltare după „first gas“?

Autor: Roxana Petrescu 02.02.2023

În ciuda tuturor discuţiilor despre imensul potenţial al Mării Negre, în acest moment, în mod concret, România are un singur proiect nou de explorare funcţional, care a început producţia de anul trecut: Black Sea Oil & Gas (BSOG) şi proiectul Midia În rest, sunt discuţii şi o pungă de gaze care rămâne îngropată sub mormanul de schimbări legislative Care sunt planurile BSOG? Aflaţi la ZF Power Summit 2023.

Mark Beacom, CEO al Black Sea Oil & Gas (BSOG), participă în calitate de speaker la o nouă ediţie a ZF Power Summit. În vara anului trecut, după o dezvoltare de 12 ani, americanii de la Black Sea Oil & Gas (BSOG), care au în spate colosul Carlyle, au reuşit să finalizeze proiectul Midia Gas Development (MGD), prima dezvoltare complet nouă făcută în platoul continental al Mării Negre în ultimii 30 de ani. Proiectul MGD constă în cinci sonde de producţie (o sondă submarină la zăcământul Doina şi patru sonde de producţie la zăcământul Ana), o platformă de producţie monitorizată şi operată de la ţărm, amplasată pe zăcămân­tul Ana şi o conductă submarină de 126 de kilometri care asigură transportul gazelor până la noua staţie de tratare a gazelor (STG) din comuna Corbu, judeţul Con­stanţa. Întreaga investiţie s-a ridicat la circa 600 de milioane de dolari.

Capacitatea de producţie estimată este de 1 miliard de metri cubi de gaze pe an, echivalentul a circa 10% din consumul de gaze al României. Întreaga producţie este deja contractată de ENGIE, grupul francez care este cel mai mare distribuitor de gaze naturale din România. Mai departe, pornind de la structura deja construită, BSOG evaluează în prezent trei proiecte de energie regenerabilă pe care intenţionează să le dezvolte pe termen scurt şi mediu care vizează energia solară, hidrogenul şi energia eoliană offshore.