Ştefan Stavrositu, fost Director de Vânzări la Groupama, este noul Preşedinte al Directoratului BCR Asigurări de Viaţă Vienna Insurance Group, după ce Erwin Hammerbacher s-a pensionat

Autor: Roxana Rosu 02.02.2023

Ştefan Stavrositu, fost Director de Vânzări la Groupama, a fost desemnat Preşedinte al Directoratului BCR Asigurări de Viaţă VIG, în locul lui Erwin Hammerbacher, care s-a pensionat la finalul anului 2022.

Mandatul lui Ştefan Stavrositu a fost  aprobat în cadrul şedinţei de miercuri a Autorităţii de Supraveghere Financiară.

Erwin Hammerbacher a deţinut funcţia de Preşedinte al Directoratului BCR Asigurări de Viaţă VIG din octombrie 2017, iar înainte de această numire, el a fost membru al Consiliului de Supraveghere al BCR Asigurări de Viaţă VIG.

”Sunt încântat de numirea lui Ştefan Stavrositu în calitate de CEO al BCR Asigurări de Viaţă VIG. A fost alegerea firească, având în vedere experienţa sa vastă în distribuţia asigurărilor, atât prin modelul de business bancassurance, cât şi prin reţelele de agenţi şi brokeri la nivel naţional. În plus, viziunea, gândirea inovatoare şi determinarea lui Ştefan sunt calităţi esenţiale, care vor juca un rol decisiv în dezvoltarea pe termen lung a companiei,” declară Peter Höfinger, Preşedintele Consiliului de Supraveghere al BCR Asigurări de Viaţă VIG.

Noul manager are o experienţă de peste 20 de ani în industria asigurărilor şi a fsot Director Naţional de Vânzări în cadrul companiei Groupama, unde a coordonat activitatea de vânzări prin reţea proprie, brokeri, leasing şi parteneriate strategice. Anterior, a ocupat diferite poziţii de management în cadrul companiilor Eurolife FFH Asigurari şi NN.