Sphera Franchise Group, administratorul KFC, Pizza Hut şi Taco Bell în România, o numeşte pe Andrada Busuioc în funcţia de Director de Comunicare

Autor: Cristina Bellu 02.02.2023

Sphera Franchise Group (SFG), operatorul în sistem de franciză al restaurantelor KFC, Pizza Hut şi Taco Bell în România, KFC în Republica Moldova şi în anumite zone din Italia, a numit-o pe Andrada Busuioc în funcţia de Director de Comunicare, poziţie din care va coordona comunicarea corporate, de brand, internă şi strategia de social media şi va oferi suport în relaţia cu investitorii.

De formare economist, cu o puternică înţelegere a mediului de business şi macroeconomic, Andrada Busuioc are o experienţă de peste 15 ani în media şi comunicare.

Din poziţia de Head of Corporate Division în cadrul Golin România, una dintre cele mai mari agenţii locale de PR, Andrada Busuioc a coordonat implementarea strategiilor de comunicare pentru mari companii din industria financiară, energie şi real-estate, şi are o vastă experienţă în comunicarea de criză.

“Este unul dintre cei mai experimentaţi comunicatori pe segmentul listărilor la Bursă, ocupându-se de proiecte variate, pentru companii de stat sau private, de la IPO-uri şi SPO-uri la listări duale sau secundare, pe bursa de la Londra”, spun reprezentanţii Sphera Franchise Group.

Înainte de a se alătura echipei Sphera, a gestionat comunicarea internă pentru retailerul de bricolaj Brico Dépôt, parte din grupul britanic Kingfisher.

Andrada Busuioc a absolvit Facultatea de Relaţii Economice Internaţionale din cadrul ASE şi a urmat un masterat în Analiza economică a instituţiilor la Universitatea Paul Cezanne Aix Marseille III.

Sphera Franchise Group a obţinut în primele nouă luni din 2022 vânzări de 954 mil. lei, cu 31% mai mari decât în perioada similară din anul anterior, când industria HoReCa încă funcţiona cu restricţii impuse în vremuri de pandemie. E vorba de rezultatele pe toate brandurile şi pe toate pieţele. Sphera Franchise Group este compania care operează lanţurile de restaurante KFC, Pizza Hut şi Taco Bell în România, dar are operaţiuni KFC şi în Italia şi Republica Moldova.