Nimet, unul dintre cei mai mari producători de ţevi de oţel: Avem un buget de investiţii de 18 mil. euro pentru creşterea capacităţilor de producţie, dar vom aştepta să vedem ce se întâmplă cu piaţa şi reglementările fiscal

Autor: Miruna Diaconu 03.02.2023

Nimet este unul dintre cei mai mari producători europeni de bare şi ţevi de oţel, iar produsele fabricate la Târgovişte ajung în peste 50 de ţări din Europa, America de Nord, America de Sud şi Asia.

Samy Numan, managing director al Nimet, unul dintre cei mai mari producători de ţevi de oţel, spune că bugetul de investiţii al companiei în acest an este de circa 18 milioane euro, care vizează creşterea capacităţii de producţie. Cu toate acestea, schimbările anunţate din zona fiscală cu privire la taxa de solidaritate prin care companiile mari vor fi impozitate cu 1% din cifra de afaceri, dar şi situaţia instabilă din piaţă, ar putea pune în aşteptare începerea investiţiilor.

„Intenţionăm să construim un nou spaţiu de producţie cu utilaje aferente care să crească mai mult capabilităţile de producţie şi mai puţin capacitatea de producţie. Avem un buget alocat de circa 18 mil. euro, dar vom mai aştepta până vedem situaţia din piaţă şi eventualele noi reglementări interne, ca impozitul pe dividende şi taxa de 1% din cifra de afaceri“, spune pentru ZF Samy Numan.