WDP, unul dintre cei mai mari dezvoltatori de spaţii logistice prezenţi în România, a bugetat investiţii de 80 mil. euro pe piaţa locală

Autor: Alina-Elena Vasiliu 03.02.2023

Dezvoltatorul belgian de spaţii logistice WDP va construi un centru logistic pe o suprafaţă de 6.200 de metri pătraţi în comuna Almăj din judeţul Dolj, cu o investiţie de 4,5 milioane de euro. Clădirea va funcţiona ca un centru de distribuţie pentru compania Erkut, un furnizor al producătorului auto Ford, cu fabrică la Craiova.

„Este de aşteptat ca proprietatea să fie disponibilă în al doilea trimestru al anului 2023. De la acel moment, Erkut va încheia un contract de închiriere care se va întinde pe şapte ani“, se arată în cel mai recent raport al WDP.

O altă investiţie a WDP pe piaţa locală constă în construirea unui nou depozit în Timişoara, cu o suprafaţă de 33.000 de metri pătraţi, care vor fi folosiţi atât pentru depozitare, cât şi pentru producţie de o companie de tehnologie. Investiţia urcă la 32 de milioane de euro pentru acest proiect.

La Slatina, WDP vrea să extindă un proiect deja existent cu peste 48.000 de metri pătraţi, cu o investiţie de 36 de milioane de euro, până în al treilea trimestru al anului, iar la Sibiu vrea să extindă spaţiul ocupat de Siemens cu peste 8.700 de metri pătraţi pe baza unui contract întins pe zece ani.

Această dezvoltare ar urma să fie gata în primul trimestru din 2024 şi implică o investiţie de 6 milioane de euro. În total, investiţiile planificate de grupul belgian pentru România la început de 2023 urcă la 78,5 milioane de euro.