Business MAGAZIN. Epopeea unei averi colosale: Cine este Michael Platt şi cum a ajuns să devină unul dintre cei mai bogaţi oameni din Marea Britanie. În 2000 pleacă de la JP Morgan şi pune bazele a ceea ce urma să devină al treilea cel mai mare fond hedge din Europa care gestionează active de zeci de miliarde

Autor: Iulian Tenchiu 05.02.2023

Michael Platt, fondatorul fondului de hedging BlueCrest Capital Management, şi unul dintre cei mai bogaţi oameni din Europa, a făcut primul său miliard de dolari încasând comisioane de la clienţii fondului, în urmă cu şapte ani. De atunci şi până în prezent Platt şi-a adus averea pe noi culmi, printr-o serie de pariuri riscante şi cooperare cu investitorii BlueCrest, care i-au adus nu mai puţin de 11,4 milarde de dolari, scrie Bloomberg.

BlueCrest Capital Management a generat randamente anualizate de peste 60% când în 2015 a decis să acorde dividende sub formă de cash investitorilor, transformându-se într-un family office care investeşte bani pentru el şi investitorii săi. Decizia privind dividendele a dus la un randament de 153% al investiţiilor în 2022, adăugând 3 miliarde de dolari la averea lui Michael Platt şi transformându-l în unul dintre cei mai bogaţi britanici.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro