Petre Niculae, unul dintre cei mai discreţi dezvoltatori imobiliari, a investit 18 mil. euro într-o clădire de birouri pe Iuliu Maniu, în proximitatea Plaza România şi a proiectelor rezidenţiale pe care le-a dezvoltat acolo

Autor: Bogdan Alecu 03.02.2023

PEDRO Construct, compania controlată de omul de afaceri Petre Niculae a investit 18 mil. de Euro în clădirea de birouri Politehnica Business Tower. Proiectul are 9 niveluri, dispune de spații comerciale la parter, iar la etaje de spații de birouri pentru închiriat şi vânzare, însumaând peste 9.500 de metri pătrați construiti. De asemenea, clădirea dispune de acces la 90 locuri de parcare supraterane şi subterane.

“Am reuşit să ridicăm PBTower în mai puţin de un an. Întregul proiect este gândit să ofere atât clienţilor, cât şi partenerilor şi colaboratorilor, toate facilităţile de care au nevoie. Geometria clădirii şi suprafeţele etajelor oferă o compartimentare flexibilă, astfel încât fiecare etaj să poată acomoda până la patru chiriaşi. Strategia de închiriere ia în calcul şi găzduirea în clădire a unor servicii adiacente, foarte importante pentru zonă şi pentru proiect: restaurant, clinică medicală, bancă, farmacie, spălătorie ecologică”, spune Petre Niculae, fondator PEDRO Construct.

Amplasat în partea de Centru–Vest a Bucureștiului, în zona Politehnica–Lujerului, pe Bulevardul Iuliu Maniu nr. 15, Politehnica Business Tower beneficiază de o panoramă extinsă pe o rază de câteva sute de metri.

Accesul auto este unul facil, iar localizarea în apropierea celor 2 stații de metrou Politehnica şi Lujerului, precum şi proximitatea față de stațiile de autobuz fac din noua clădire de birouri un spaţiu potrivit pentru afacerile care pun accent pe condiţiile şi accesibilitatea oferite angajaţilor. De asemenea, în vecinătate sunt 3 mari centre comerciale (Plaza Romania, Afi Palace Cotroceni, Cora Lujerului) şi Universitatea Politehnica.

“Este prima clădire de birouri pe care PEDRO Construct a dezvoltat-o până în prezent şi se adaugă unui palmares impresionant de dezvoltări imobiliare realizate în cei 30 de ani de activitate ai companiei. Alături de tatăl meu, Petre Niculae, şi de noul partener al afacerii, Florin Ababe, avem planuri importante de investiţii pentru următorii ani, iar proiectele pe care le vom dezvolta vor aduce o nouă viziune şi abordare business-ului nostru, dar şi întregului sector imobiliar”, a spus Lucia Niculae, Business Development Director, Pedro Construct.

Procesul de închiriere al imobilului este coordonat de compania internaţională Avison Young, prezentă pe piaţa din România din 2017.

“Zona de Centru-Vest a devenit cea mai importantă zonă de afaceri, atât din punct de vedere al stocului de spaţii moderne cât şi a  activităţii de închiriere. Amplasarea strategică pe Blvd Iuliu Maniu, în imediata vecinătate a Universităţii Politehnice, la mai puţin de 500 m de staţia de metrou Lujerului, ne oferă toate premizele pentru un proces rapid de închiriere al întregului proiect” a subliniat Otilia Bordei, Head of Office Agency, Avison Young România.