Urmează ZF Power Summit 2023, 21-23 februarie. Care sunt planurile celor mai puternici jucători din energia verde? Va redeveni România un exportator cu ajutorul soarelui şi al vântului? Aflaţi de la noul val de investitori la ZF Power Summit 2023

Autor: Roxana Petrescu 06.02.2023

Tema acestei ediţii este: România, regiunea, Uniunea: direcţii de investiţii şi proiecte strategice regionale care vor redefini sectorul energetic european.

Energia verde este vedeta momentului în ceea ce priveşte atragerea investiţiilor şi cel mai sigur bilet al României de a reintra în clubul exportatorilor de energie după ani întregi în care cererea internă nu a putut fi asigurată decât cu ajutorul importurilor. Unii dintre cei mai mari investitori din noul val de re­generabile participă la ZF Power Summit 2023 pentru a-şi prezenta planurile de creştere, pentru a vorbi despre oportuntăţi, dar şi despre piedicile care încă mai există pe plan local în calea proiectelor regenrabile.

Lăcrămioara Diaconu, country manager, OX2 România, Matej Kruspan, chief commercial officer Rezolv Energy (Actis), Sebastian-Petre Enache, business development manager, Monsson Group, Joachim Steenstrup, director, external affairs and strategy, Eurowind Energy sau Lauru Bădiţă, country manager Photon Energy Operations România participă la ZF Power Summit 2023, în cea de-a doua zi de conferinţă, în totalitate dedicată energiei verzi. Alături de ei, va fi unul dintre cei mai buni specialişti din domeniu, Alina Stancu Bîrsan, partner, Filip & Company, pentru a vedea cum mai poate legislaţia din România să se îmbunătăţească astfel încât să atragă bani în energie.

ZF Power Summit, evenimentul de referinţă al Ziarului Financiar dedicat în exclusivitate sectorului energetic, ajunge în 2023 la cea de-a 12-a ediţie, contextul actual fiind cel mai puternic motiv pentru a transforma dezbaterile într-o platformă de comunicare regională cu impact la nivel european.

Evenimentul va avea loc în perioada 21-23 februarie în Bucureşti, ZF Power Summit asumându-şi în 2023 obiectivul de a aduce la masa discuţiilor factori de decizie, lideri de business, experţi, finanţatori şi inovatori locali, regionali şi europeni. Tema acestei ediţii este: România, regiunea, Uniunea: direcţii de investiţii şi proiecte strategice regionale care vor redefini sectorul energetic european.

Pentru a răspunde celor mai fierbinţi întrebări din domeniul energetic, anul acesta ZF a extins invitaţia către autorităţi şi jucători regionali, structurând evenimentul pe trei zile, fiecare cu o tematică diferită.

Astfel, ziua 1, 21 februarie, este dedicată regiunii şi înţelegerii proiectelor care pot contribui la stabilitatea energetică a blocului european. A doua zi, 22 februarie, este în totalitate dedicată energiei verzi şi prosumatorilor, iar ultima zi a ZF Power Summit, 23 februarie, aduce în prim-plan tema revoluţiei industriale generată de tranziţia energetică, oportunităţile pentru România, dar şi riscurile care vin odată cu această transformare istorică.

ZF Power Summit 2023, 21-23 Februarie, Bucureşti. Trei zile. Totul despre energie.