Gabriel Ivan, CHEP România & Bulgaria: Războiul a adâncit criza de şoferi profesionişti. România este a doua cea mai mare piaţă pentru serviciile bazate pe închirierea de paleţi reutilizabili CHEP din Europa Centrală şi de Est, după Polonia

Autor: Miruna Diaconu 06.02.2023

Gabriel Ivan, country general manager al CHEP România şi Bulgaria, furnizor de servicii de închiriere a paleţilor, parte a grupului australian Brambles, spune că după o perioadă de creşteri constante ale preţurilor în piaţă, finalul anului 2022 a adus o stagnare a acestor majorări.

„La finalul lui 2022 am remarcat o stagnare a pieţei de supply chain, după o perioadă de creştere în primele nouă luni ale anului, pe fondul unui complex de factori, pornind de la creşterea inflaţiei, creşterea acccelerată a costului vieţii şi scăderea puterii de cumpărare, migrarea către produse accesibile şi branduri proprii, până la stocurile postpandemie din sectorul retail“, spune Gabriel Ivan.

Creşterea preţurilor a fost şi cea mai mare provocare a anului trecut, businessul fiind puternic impactat de majorarea preţurilor la carburanţi şi energie. La acestea s-au adăugat şi criza privind lipsa de şoferi, cât şi reducerea disponibilităţii materiei prime, precum cheresteaua din surse certificate.