Un salariu pe zi. Un junior project manager câştigă între 950 şi 1.250 de euro net pe lună

Autor: Ramona Cornea 11.02.2023

Un angajat pe poziţia de junior project manager are un salariu care variază, în medie, între 950 şi 1.250 de euro net pe lună, după cum arată datele de la platforma de recrutare online BestJobs.

De pe această poziţie, angajaţii sunt responsabili pentru planificarea, organizarea şi conducerea operaţiunilor legate de proiectele aflate în derulare în companie. Aceştia conduc membrii echipei în departamentul de dezvoltare a proiectelor şi supraveghează proiectele companiei pentru a se asigura că funcţionează conform planului.

„Din totalul locurilor de muncă disponibile pe platformă, 10% permit un mod de lucru exclusiv remote. Un astfel de job este cel de junior project manager, ce reprezintă o rampă de lansare pentru persoanele fără experienţă anterioară în acest domeniu. Atât la nivel global, cât şi la nivel naţional, cererea de manageri de proiect este mare, întrucât rolul lor este util într-o mare varietate de industrii. Un manager de proiect este un comunicator puternic şi încrezător, drept urmare, candidatul ideal trebuie să aibă capacitatea de a prioritiza munca şi de a gestiona cu încredere cerinţele conflictuale pentru a îndeplini termenele. Salariul pentru un astfel de rol este cuprins între 950 şi 1.250 euro net“, spune Mihaela Dobre, sales manager, BestJobs.