Electrica a finalizat achiziţia companiei care dezvoltă proiectul fotovoltaic „Vulturu” din judeţul Vrancea. Proiectul se află în faza „ready-to-build”

Autor: Tibi Oprea 06.02.2023

Electrica a finalizat achiziţia companiei de proiect Green Energy Consultancy & Investments S.R.L., deţinută integral de vânzătorii Vlad-Mihai Ungureanu şi Tudor-Nicolae Ungureanu, care are ca obiect principal de activitate producţia de energie din surse fotovoltaice, prin intermediul proiectului „Vulturu”.

Green Energy Consultancy & Investments S.R.L. dezvoltă proiectul fotovoltaic „Vulturu”, cu o capacitate instalată de 12 MWp DC (putere peak la nivelul panourilor) şi 9,75 MW AC (putere evacuabilă în reţea), situat în zona comunei Vulturu, judeţul Vrancea. Proiectul se află în faza „ready-to-build”.

Preţul final a fost determinat prin ajustarea preţului total estimat în funcţie de capacitatea de producţie autorizată, pe baza unei formule de calcul stabilite contractual. În rapoartele de la bursă din iulie 2022, preţul estimat era de 600.000 de euro.

“În linie cu obiectivele strategice asumate la nivelul Grupului Electrica, astăzi am încheiat o nouă etapă a proiectului fotovoltaic din zona comunei Vulturu, judetul Vrancea, care ne aduce mai aproape de dezideratul nostru din zona de producţie a energiei electrice. Considerăm că acest demers este cu atât mai important în contextul evoluţiei pieţei de energie şi ne dorim astfel să ne consolidăm în continuare poziţia în domeniul producţiei de energie electrică din surse regenerabile”, spune Alexandru Chiriţă, Director General Electrica.

Tranzacţia se încadrează în strategia Grupului Electrica stabilită pentru perioada 2019-2023, în care se are în vedere şi extinderea pe lanţul valoric al energiei electrice, în special în zona de producţie a energiei electrice din surse regenerabile.

Electrica are 2,9 miliarde de lei capitalizare şi este deţinută în proporţie de 48,8% de statul român, prin Ministerul Energiei. Acţiunile EL înregistrează o creştere de 4,1% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacţii de 14,8 milioane de lei, conform datelor BVB.

Grupul Electrica a încheiat primele nouă luni din 2022 cu un profit net de 533,7 mil. lei, în urcare cu 640,8% comparativ cu perioada similară din 2021, la venituri de 7,2 mld. lei, în creştere cu 44,4%, potrivit datelor din raportul financiar trimestrial publicat la Bursa de Valori Bucureşti.