Un salariu pe zi. Un secretar administrativ câştigă între 650 şi 800 de euro net pe lună

Autor: Ramona Cornea 11.02.2023

Un angajat pe poziţia de secretar administrativ are un salariu care variază, în medie, între 650 şi 800 de euro net pe lună, după cum arată datele de la platforma de recrutare online BestJobs. Un astfel de angajat este responsabil de asigurarea fluxului informaţional între companie şi clienţii externi, precum şi între departamentele companiei.

„Joburile din domeniul administrativ atrag lunar peste 40.000 de aplicări pe BestJobs, situându-se în top cinci al preferinţelor candidaţilor. Şi oferta de joburi răspunde fidel, iar unul dintre ele este cel de secretar administrativ. Datorită abilităţilor soft necesare, acest job rămâne unul care nu poate fi înlocuit uşor de soluţii digitale, care sunt încă limitate. Pentru acest rol sunt necesare cunoştinţe de contabilitate primară, abilităţi excelente de comunicare verbală şi scrisă şi capacitatea de a rezolva situaţii neprevăzute. Oferta de joburi este mare în centrele urbane, iar salariul poate ajunge până la 800 de euro”, spune Ana Vişian, marketing manager, BestJobs.

Printre cel mai des întâlnite beneficii extrasalariale şi bonusuri specifice oferite pentru acest tip de loc de muncă sunt: tichete de masă, prime de sărbători, acces la programe de dezvoltare profesională, reduceri şi/sau gratuitate la servicii medicale.

În prezent, 469 de posturi vacante pentru poziţia de secretar administrativ sunt disponibile pe platforma BestJobs dintr-un total de 40.000 de anunţuri de angajare active. Cele mai multe anunţuri de angajare sunt în Bucureşti, Ploieşti, Ilfov. Ramona Cornea